پشتیبانی از افراد توانخواه

الف: بزرگنمایی صفحات سایت

جهت نمایش بزرگتر اقلام موجود در پرتال از منو View گزینه Zoom را انتخاب نموده و بزرگنمایی مد نظر را انتخاب نمایید.
همچنین می توان همزمان از کلید CTRL و + استفاده نمایید.


ب: صفحه خوان فارسی

نرم افزار NonVisual Desktop Access یا بطور مختصر NVDA یک صفحه خوان همانند Jaws است که به کاربران اجازه میدهد تا به صورت گویا از کامپیوتر خود استفاده کنند.

اما این نرم افزار نسبت به Jaws دارای مزایای قابل توجهیست که در ادامه به مهمترین آنها خواهیم پرداخت.

۱- رایگان بودن آن:

شما برای استفاده از NVDA لازم نیست حزینه ای پرداخت کنید و این نرم افزار بدون استفاده از هیچ کِرَکی بعد از نصب بطور دائم بر روی کامپيوتر شما فعال خواهد بود.

این در حالیست که استفاده از Jaws رایگان نبوده و کاربران باید Jaws را از شرکت تولیدکنندۀ آن خریداری نمایند.

۲- تک نسخه ای بودن NVDA:

اگر شما از کاربران Jaws بوده اید حتماً از این نکته آگاهید که Jaws برای ویندوزهای ۳۲bit و ۶۴bit دو نسخۀ جداگانه دارد و برای هرکدام از این ویندوزها بايد نسخۀ مربوط به همان ويندوز استفاده شود.

با توجه به کمیاب بودن کِرَک برای Jaws ۶۴bit بسیاری از کاربران ایرانی مجبور بودند از ویندوز ۳۲bit استفاده کنند و از مزایای ويندوز ۶۴bit که همانا سرعت بيشتر و کارايي بهتر است چشم بپوشند.

اما NVDA این مشکل شما را بخوبی حل میکند. نرم افزار NVDA تنها یک نسخه دارد و همان تک نسخه را میتوان برای هردو نوع ویندوز بکار برد.

۳- پشتیبانی کامل از زبان فارسی:

شما با داشتن نرم افزار NVDA براحتی قادر به تایپ و خواندن متون فارسی هستید و بدون اینکه از نرم افزارهای اضافی مانند: پارسآوا، ماهور، پکجاز و غیره استفاده کنید فقط کافيست وارد محيط نرم افزار NVDA شويد و از منوي مربوطه زبان فارسي را انتخاب نماييد.

شما حتی می توانید زبان محیط خود NVDA را به فارسی تغییر دهید تا پیامهاي سيستم و تنظيمات آن به فارسي نمايش داده شود.

این در حالیست که Jaws به تنهایی قادر به پشتیبانی از زبان فارسی نیست و شما باید همان نرم افزارهاي کمکي که در بالا نام برده شد را نيز بر روي کامپيوتر خود نسب نماييد که اين کار به نوبۀ خود باعث تحميل فعاليت بيشتر به کامپيوتر و کندتر شدن عملكرد سيستم ميشود.

۴- پشتیبانی از دستگاههای برجسته نگار بدون نصب درایور:

NVDA به تنهایی از اکثر دستگاههای برجسته نگار بدون نصب هیچگونه درایور یا فایل راه انداز پشتیبانی ميکند و فقط کافيست مدل دستگاه در منوي مربوطه انتخاب شود.

در صورتی که Jaws برای ارتباط با دستگاه برجسته نگار نیاز به فایل راه انداز دارد.

۵- کم حجم بودن NVDA:

نرم افزار NVDA قبل از نصب حدود ۱۷mb و پس از نصب حدود ۵۰mb فضا اشغال میکند.

این در حالیست که حجم نرم افزار "Jaws" پیش از نصب نیز بیش از ۱۰۰mb میباشد.

۶- Open-Source یا کد منبع باز داشتن NVDA:

نرم افزارهای (Open source) یا با کد منبع باز که گاه به آنها نرم افزارهای متن باز نیز گفته می شود ، نرم افزارهایی میباشند که علاوه بر انتشار خود آنها کدهای برنامه نويسيشان نيز در اختيار عموم قرار دارد و هر شخصي که با فن برنامه نويسي آشنا باشد ميتواند نرم افزار را طبق صلاحديد خود ويرايش کرده، اشکالات آن را برطرف و در صورت امکان قابليتهاي جديدي را به آن بيافزايد.

اینگونه نرم افزارها در مقایسه با نمونه های شرکتی پیشرفت سریعتری خواهند داشت زیرا تعداد برنامه نویساني که بر روي آنها کار ميکنند بسيار زيادند. حال آنکه تعداد برنامه نويسان نرم افزارهاي شرکتي بسيار اندک بوده و تنها منحصر به مهندساني ميشود که در همان شرکت توليدكننده مشغول به كار هستند.

۷. برخورداری از آپدیت خودکار و رایگان در NVDA
گروه برنامه نویسان NVDA هر شش ماه یکبار یک نسخۀ رسمی از این برنامه را منتشر می کنند. هنگامی که شما به اینترنت متصل می شويد NVDA بطور خودکار وجود آپديت را چک مي کند و در صورتي که آپديت جديدي موجود باشد بطور خودکار آپديت مي شود. با نصب NVDA شما مي توانيد همواره از آخرين نسخۀ ويندوز و برنامه هاي تحت ويندوز استفاده كنيد. حتي مي توانيد از از ابزارهاي لمسي تحت ويندوز براحتي استفاده كنيد.

۸. حالت لمسی Touch Modes
NVDA می تواند با فرمانهای لمسی بدونه استفاده از کیبورد هم کار کند و دستورات شما را اجرا کرده و صفحات ویندوز را بخواند. اگر از گوشیها یا تبلتهای ویندوز دار استفاده مي کنيد يا مانيتور شما از انواع لمسي است مي توانيد از NVDA استفاده کنيد. البته نصب بودن ويندوز بر روي سيستم شما اجباري است. لذا بر روي تبلتها يا گوشيهايي که سيستم عاملهاي اندرويد يا IOS دارند نمي توان NVDA نصب کرد.

۹. دارا بودن مستندات و فایلهای آموزشی فارسی:
صفحه خوان NVDA به همراه خود مستندات فارسی دارد که کاربران می توانند در صورت نیاز به آموختن اطلاعات بیشتر در مورد روش استفاده و کلیدهای فرمان هر کجا به آن مراجعه کنند. همچنین وجود آموزشهای صوتی و نوشتاري به زبان فارسي که از سايت گروه برنامه نويسي ايسپيک فارسي http://www.eSpeak.ir قابل دانلود است، در آموختن سریع این نرم افزار کاربران را یاری خواهد کرد.

 

  راهنمای نصب نرم افزار

آخرین بروزآوری: 1400/9/3

آمار پشتیبانی از افراد توانخواه

  • بازدید شما 1
  • بازدید امروز 2
  • بازدید ماه 40
  • بازدید سال 317
  • بازدید کل 1063

آرشیو‌ پشتیبانی از افراد توانخواه